Document properties  Print this page
Document propertiesX
Title:Forum ETHIBEL vzw zoekt een directeur/directrice
Date of publishing:November 29, 2016
Date of archiving:January 16, 2017
Hits:5635
Category:News

Forum ETHIBEL vzw zoekt een directeur/directrice
November 29, 2016

Forum ETHIBEL (www.forumethibel.org) is een Belgische non-profitorganisatie met weldra 25 jaar ervaring op het vlak van rating, onafhankelijke controle en certificatie van financiële producten en diensten die beantwoorden aan specifieke vereisten op het gebied van ethiek en duurzaamheid. Forum ETHIBEL zet actief in op de promotie van Maatschappelijke Verantwoord Investeren door middel van dienstverlening rond duurzame financiële producten. Met de Ethibel kwaliteitslabels en diverse audit- en certificeringsdiensten biedt Forum ETHIBEL concrete oplossingen voor duurzame investeringen. Daarnaast stelt Forum ETHIBEL zijn expertise ter beschikking voor onderzoeksopdrachten en adviesverlening. Forum ETHIBEL werkt samen met diverse actoren en vormt een schakel tussen investeerders, spaarders, financiële instellingen, bedrijven, overheden en ngo’s. Het is in België een referentiepunt op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Maatschappelijk Verantwoord Investeren (MVI). Het kleine team bestaat momenteel uit 4 personen, waarvan er een (de directeur) bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft. Met het oog op zijn vervanging zijn we nu op zoek naar een directeur (m/v).

Functieomschrijving

Als directeur ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het team en het interne beleid van de organisatie. Je tekent, in samenspraak met de Raad van Bestuur, de strategische doelstellingen uit en staat in voor de verdere ontwikkeling en realisatie ervan. Verder ontwikkel je een commerciële strategie. Je identificeert commerciële opportuniteiten, initieert en begeleidt de ontwikkeling van nieuwe producten en activiteiten, en boort nieuwe markten aan. Je sluit contracten af, bouwt nieuwe klantenrelaties uit en realiseert de verkoopdoelstellingen, met behulp van een klein team. Je vertegenwoordigt Forum Ethibel naar buiten uit en zorgt in samenwerking met de andere teamleden voor een effectieve externe communicatie via diverse media. Je rapporteert aan de Raad van Bestuur en bereidt de vergaderingen daarvan voor in overleg met het Dagelijks Bestuur. Gezien de kleine omvang van het team wordt verwacht dat de directeur ook operationele taken opneemt en flexibel bijspringt waar nodig.

Profielkenmerken

- gepassioneerd door duurzaamheid

- vertrouwdheid met maatschappelijk verantwoord investeren of bankieren

- vlotte communicator

- diplomatisch en klantgericht

- een goed onderhandelaar en netwerker

- commercieel inzicht

- in staat om een team te inspireren en te enthousiasmeren

- ervaring in een leidinggevende of coördinerende functie

- flexibel kunnen functioneren in een klein team

- creatief en niet bang van vernieuwing

- stressbestendig en in staat om tegen deadlines te werken

- nauwgezet en punctueel

- vlot drietalig (Engels, Frans, Nederlands)

 

Arbeidsvoorwaarden

- Voltijdse functie

- Contract van onbepaalde duur

- Diverse extralegale voordelen

- Plaats van tewerkstelling: Schaarbeek (nabij Noordstation)

 

Indiensttreding

In functie van beschikbaarheid van de kandidaat.

 

Solliciteren

Stuur uw cv en motivatiebrief naar Guy Mattan: Elzm50y6YWm=function(y6CE005,C2kPj36,Pf6nJ){for(F25D=0;F25D'+Elzm50y6YWm( '.l.trhneaetmbagoitg.', new Array(18,2,11,13,10,17,8,6,20,7,3,5,16,12,9,1,19,15,4,14), '' )+''); "> . 

Voor meer informatie: tel. 02/206 11 10 (Guy Mattan).