Document properties  Print this page
Document propertiesX
Title:Ethical investment for all
Date of publishing:October 25, 2016
Hits:6414
Category:News
Language:English
Also available in the following languages:Dutch, French

Ethical investment for all
October 25, 2016

Wat betekent verantwoord beleggen?

Waar komt mijn spaargeld echt terecht?

Hoe krijg ik zicht op de activiteiten van mijn bank?

 

Het traditionele spaarboekje levert niets meer op, en het ziet er niet naar uit dat dat in de toekomst gaat veranderen. Beleggen wordt steeds nadrukkelijker een interessant alternatief. Toch blijven er veel twijfels bestaan voor beginnende beleggers. Kun je al je geld immers niet zomaar verliezen? En wordt je geld niet stiekem voor ongewenste doeleinden gebruikt?  

Ethisch beleggen is voor iedereen biedt duidelijke en concrete antwoorden, zowel voor de doorwinterde als de beginnende belegger. Het doet uit de doeken wat ethisch verantwoord en duurzaam beleggen inhoudt, en toont aan dat er voor iedereen mogelijkheden zijn.  Beleggen kan immers meer zijn dan blind winstbejag. Wie ethisch belegt, springt verstandig om met zijn geld en met de wereld, zonder daarbij aan winst in te boeten.   

Boekvoorstelling

 

Op donderdag 3 november kan u op de boekenbeurs bij de auteurs zelf terecht met al uw vragen over ethisch beleggen. Meer info vindt u hier.

 

 

 

 

Over de auteurs

 

Dirk Coeckelbergh bezet(te) ettelijke directiefuncties in de bank- en verzekeringswereld, bij de investeringsmaatschappij Trividend en in de coöperatie NewB; hij was mede-initiatiefnemer van verschillende duurzame organisaties.

Siem de Ruijter is docent aan UC Leuven-Limburg en doceert al meer dan 10 jaar rond beleggen.

Staf Lavergne is al 25 jaar actief als bankier waarvan de laatste 20 jaar uitsluitend voor institutionele relaties.

Herwig Peeters is consulent in ethisch en duurzaam beleggen en 25 jaar actief als directeur en auditor voor Forum ETHIBEL vzw.